Anna konyhája

Káposztás-baconos csiga

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 2 dkg friss élesztő,
  3. 1 tk cukor,
  4. 3 dl tej,
  5. csipet só,
  6. 2 db tojássárgája
  7. 10 dkg olvasztott margarin,

A töltelékhez:

  1. 1 kisebb fej fejes káposzta,
  2. 1 ek olaj,
  3. só,
  4. őrölt bors,
  5. őrölt kömény,
  6. 10 dkg bacon,
  7. 1 ek zsír,

A lekenéshez: 1 tojás,

Elkészítése:

A felaprított bacont zsírjára kisütöm, a bacont szűrőkanállal kiszedem, félreteszem.

A káposztát a torzsájáról levágom, összeaprítom, majd aprítóba felaprítom. Megsózom, állni hagyom, majd a levét kifacsarom.

A baconsütésből megmaradt zsiradékhoz adok 1 ek zsiradékot ha szükséges, és a káposztát megpárolom, közben sózom, borsozom, köménnyel ízesítem. A bacont hozzákeverem, lehűtöm.

A meglangyosított tejbe kevés cukrot szórok, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom.

A lisztet átszitálom, összekeverem a sóval, a közepébe ütöm a tojássárgákat, a megolvasztott margarint, a tejben felfuttatott élesztőt, majd a dagasztókarral alaposan összedolgozom. Meleg helyen, letakarva kelesztem 30 percet.

Lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtom a tésztát és megkenem a baconos káposztával. A hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerem, majd ujjnyi vékony szeletekre felvágom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem őket, a tetejét enyhén lenyomkodom, majd felvert tojással lekenem.

180 °C-on, 30.35 perc alatt piros-ropogósra sütöm.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!