Hozzávalók a csirkéhez:
A mártogatóshoz:
A francia hagymakarikákhoz:
Elkészítése:
A mártogatóssal kezdem. Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.
A csirkemelleket megmosom, szárazra törlöm és beirdalom 1,5 cm sűrűségben, a kétharmadnyi mélységben úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.
Az olívaolajat összekeverem az áttört fokhagymával, a borssal és a sóval. Alaposan bedörzsölöm a csirkemelleket a fűszeres olajjal a rések között is.
A baconszeleteket kettévágom, a vöröshagymát vékonyan felkarikázom, a sajtot felszeletelem, majd felváltva egy-egy szeletet illesztek a bevágásokba.
A leeső hagymadarabokat felaprítom, kevés olajon pár percig pirítom, majd az előkészített mellfilék tetejére szórom.
Sütőtálra helyezem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt készre sütöm.
Amíg a hús sül elkészítem a ropogós hagymakarikákat.
A megtisztított vöröshagymát 1 cm vastag szeletekre vágom, karikákra szétszedem.
A palacsinta tészta hozzávalóit simára keverem, majd a hagymakarikákat több részletben beleforgatom.
190 °C-os olajban szintén több részletben ropogósra sütöm. Csöpögtető rácsra teszem, majd azonnal fogyasztható. Akár önmagában vagy csak mártogatóssal is fogyasztható.