Hozzávalók a csirkéhez:
- 4 fél csirkemell, (kb 80 dkg )
- 5-6 ek olívaolaj,
- só,
- bors,
- 20 dkg sajt,
- 20 dkg bacon,
- 4 fej vöröshagyma,
A mártogatóshoz:
- 25 dkg natúr krémsajt,
- 2 ek tejföl,
- só,
- bors,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 1 fej lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma,
A francia hagymakarikákhoz:
- 4-6 nagy vöröshagyma,
- 20-25 dkg liszt,
- 2-2,5 dl szódavíz vagy világos sör,
- 1 tojás
- 12 g sütőpor
- bors
- só
- olaj a sütéshez,
-
Elkészítése:
A mártogatóssal kezdem. Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.
A csirkemelleket megmosom, szárazra törlöm és beirdalom 1,5 cm sűrűségben, a kétharmadnyi mélységben úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.
Az olívaolajat összekeverem az áttört fokhagymával, a borssal és a sóval. Alaposan bedörzsölöm a csirkemelleket a fűszeres olajjal a rések között is.
A baconszeleteket kettévágom, a vöröshagymát vékonyan felkarikázom, a sajtot felszeletelem, majd felváltva egy-egy szeletet illesztek a bevágásokba.
A leeső hagymadarabokat felaprítom, kevés olajon pár percig pirítom, majd az előkészített mellfilék tetejére szórom.
Sütőtálra helyezem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt készre sütöm.
Amíg a hús sül elkészítem a ropogós hagymakarikákat.
A megtisztított vöröshagymát 1 cm vastag szeletekre vágom, karikákra szétszedem.
A palacsinta tészta hozzávalóit simára keverem, majd a hagymakarikákat több részletben beleforgatom.
190 °C-os olajban szintén több részletben ropogósra sütöm. Csöpögtető rácsra teszem, majd azonnal fogyasztható. Akár önmagában vagy csak mártogatóssal is fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: