Hozzávalók a tésztához:(8 db minipite)
- 16 dkg liszt,
- 2 dkg kakaópor,
- csipet só,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor,
- 5 dkg tejföl,
- 1 tojássárgája,
A töltelékhez:
- 20-25 dkg kimagozott meggy,
- ízlés szerint cukor vagy eritrit steviával,
- 1 tk keményítő vagy vaníliás pudingpor,
- 1 ek citromlé,
A gesztenyekrémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 25 dkg mascarpone,
- 2 ek porcukor vagy 1/2 ek eritrit stevíával,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- 1 ek vanília kivonat,
A díszítéshez:
- 4-5 dkg étcsokoládé,
- 2 dkg vaj,
- 1 mk étolaj,
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.
A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.
A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, kerekre sodrom és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.
Megfelelő méretűre vágott sütőpapírral kibélelem a kis formákat, majd nehezéknek rizst öntök rá, és 175 °C-on, 10 perc alatt elősütöm. (vaksütés) A sütőpapírt a rizzsel együtt kiemelem, és a kis pitéket még 5 percre visszateszem a sütőbe. A formában hagyom kihűlni.
A krémhez valókat a tejszín kivételével habosra keverem. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, 1/4 részét félreteszem, majd a többit óvatosan a krémbe forgatom. 2-3 órára a hűtőbe teszem.
A meggyet megszórom a cukorral és a vaníliás pudingporral, ízesítem vaníliával és citromlével, majd folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg elkezd besűrűsödni. Félreteszem, lehűtöm.
A krémet egy csillagcsöves habzsákba teszem, és a minipitéket feltöltöm a tészta pereméig a gesztenyés krémmel.
A félretett tejszínhabot egy csillagcsöves habzsákból a krém tetejére nyomom.
A csokoládét, a vajat és az olajat a mikróban pár másodperc alatt felolvasztom, simára keverem, és a tejszínhab tetejére csorgatom.
Hűtőbe teszem. Érdemes elkészíteni előző nap, …de azonnal is fogyasztható !
Kommentek