Hozzávalók:
Az öntethez:
Elkészítése:
Az öntettel kezdem.
A megmosott és megtisztított gyümölcsöket ízlés szerint édesítem, 1 tk keményítőt keverek bele, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad és enyhén besűrűsödik. A tűzről leveszem, félreteszem, melegen tartom.
A palacsintához egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, hozzáadom a joghurtot, a tejet és a tojást. Jól összedolgozom, a palacsinta tésztánál sűrűbb, homogén masszát kapok.
Kissé kiolajozott teflonserpenyőbe teszek 1-1 evőkanálnyi mennyiséget és pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.
Azonnal, frissen, melegen tálalom a palacsintákat, nyakon öntve a langyos gyümölcsös öntettel.