Anna konyhája

Pihe-puha mini palacsinta

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 1 egész tojás,
  3. 1,5 dl natúr görög joghurt,
  4. 1,5 dl tej,
  5. 1 ek cukor vagy 1 kk eritrit stevíával,
  6. csipet só,
  7. 1 kk szódabokarbóna,
  8. olaj a sütéshez,

Az öntethez:

  1. 30-40 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( josta, meggy, eper, málna, szeder )
  2. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
  3. 1 tk keményítő,

Elkészítése:

Az öntettel kezdem.

A megmosott és megtisztított gyümölcsöket ízlés szerint édesítem, 1 tk keményítőt keverek bele, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad és enyhén besűrűsödik. A tűzről leveszem, félreteszem, melegen tartom.

A palacsintához egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot,  hozzáadom a joghurtot, a tejet és a tojást. Jól összedolgozom, a palacsinta tésztánál sűrűbb, homogén masszát kapok.

 Kissé kiolajozott teflonserpenyőbe teszek 1-1 evőkanálnyi mennyiséget és pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. 

Azonnal, frissen, melegen tálalom a palacsintákat, nyakon öntve a langyos gyümölcsös öntettel.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!