Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 egész tojás,
- 1,5 dl natúr görög joghurt,
- 1,5 dl tej,
- 1 ek cukor vagy 1 kk eritrit stevíával,
- csipet só,
- 1 kk szódabokarbóna,
- olaj a sütéshez,
Az öntethez:
- 30-40 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( josta, meggy, eper, málna, szeder )
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
- 1 tk keményítő,
Elkészítése:
Az öntettel kezdem.
A megmosott és megtisztított gyümölcsöket ízlés szerint édesítem, 1 tk keményítőt keverek bele, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad és enyhén besűrűsödik. A tűzről leveszem, félreteszem, melegen tartom.
A palacsintához egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, hozzáadom a joghurtot, a tejet és a tojást. Jól összedolgozom, a palacsinta tésztánál sűrűbb, homogén masszát kapok.
Kissé kiolajozott teflonserpenyőbe teszek 1-1 evőkanálnyi mennyiséget és pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.
Azonnal, frissen, melegen tálalom a palacsintákat, nyakon öntve a langyos gyümölcsös öntettel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: