Anna konyhája

Rizses frittata sonkával, sajttal gazdagítva

Hozzávalók:

  1. 30 dkg maradék párolt rizs,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 1 ek vaj,
  5. 3 ek olívaolaj,
  6. 30 dkg felkockázott főtt sonka,
  7. 10 dkg reszelt sajt,
  8. 3 db egész tojás,
  9. 1,5 dl tejszín,

Elkészítése:

A vajat és az olajat egy füles  ( sütőbe is betehető )  serpenyőben felforrósítom, majd a finomra aprított vöröshagymát enyhén megpirítom. Közben hozzáadom a felkockázott sonkát, az áttört fokhagymát és tovább sütöm. Belekeverem a főtt rizst, átforrósítom, majd a tűzről leveszem, félreteszem.

A tojásokhoz kézi habverővel hozzákeverem a tejszínt, a reszelt sajtot, közben sózom, borsozom. Ezt a tojásos elegyet egyenletesen eloszlatva ráöntöm az előkészített rizsre, majd 200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a teteje megpirul.

Pár percet hagyom hűlni, majd felszeletelve, fokhagymás tejföllel, aprított petrezselyemmel díszítve tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!