Rántott rizsgolyó joghurtos-uborkás mártogatóssal

Hozzávalók:

  1. 30 dkg maradék sonkás-borsós rizottó,
  2. 10 dkg sajt,
  3. 1 + 1 egész tojás,
  4. liszt, zsemlemorzsa a forgatáshoz,
  5. olaj a sütéshez,

A mártogatóshoz:

  1. 30 dkg natúr joghurt,
  2. 5 dkg majonéz,
  3. 15 dkg kígyóuborka,
  4. 2-3 gerezd fokhagyma,
  5. só,
  6. citromlé,

Elkészítése:

A sajtnak jó részét lereszelem, a maradékból annyi kis kockányi darabot vágok le, ahány gombócot szeretnék készíteni.

A rizottót elkeverem 1  tojással és a lereszelt sajttal. A masszából 8-10 gombócot formázok, a közepébe teszem a kis sajt kockákat.  Meghempergetem a lisztbe, majd a megmaradt, felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Közepesen felforrósított olajban aranybarnára sütöm a rizsgolyókat, majd rácsra kiszedve lecsöpögtetem.

A mártogatóshoz összekeverem a joghurtot a majonézzel, majd belekeverem az áttört fokhagymát és a lereszelt uborkát. Ízesítem sóval és citromlével. Ezzel tálalom a rántott rizsgolyókat.

Készíthetem bármilyen összetételű rizottóból vagy párolt rizsből is.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »