Hozzávalók:
A mártogatóshoz:
Elkészítése:
A sajtnak jó részét lereszelem, a maradékból annyi kis kockányi darabot vágok le, ahány gombócot szeretnék készíteni.
A rizottót elkeverem 1 tojással és a lereszelt sajttal. A masszából 8-10 gombócot formázok, a közepébe teszem a kis sajt kockákat. Meghempergetem a lisztbe, majd a megmaradt, felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Közepesen felforrósított olajban aranybarnára sütöm a rizsgolyókat, majd rácsra kiszedve lecsöpögtetem.
A mártogatóshoz összekeverem a joghurtot a majonézzel, majd belekeverem az áttört fokhagymát és a lereszelt uborkát. Ízesítem sóval és citromlével. Ezzel tálalom a rántott rizsgolyókat.
Készíthetem bármilyen összetételű rizottóból vagy párolt rizsből is.