Anna konyhája

Fűszeres-sajtos gomba

Hozzávalók:

  1. 30 dkg pulykamellfilé,
  2. 50 dkg vegyes gomba,
  3. 6 ág kakukkfű,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 3 gerezd fokhagyma,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 1,5 dl száraz fehérbor,
  8. 2-3 dl zöldség-alaplé,
  9. 2 dl tejszín,
  10. só,
  11. bors,
  12. 5 dkg reszelt sajt,

Elkészítése:

A megmosott, lecsepegtetett húst falatnyi darabokra vágom

A folyóvízben megtisztított gombát felaprítom.

A hagymákat megtisztítom és finomra felaprítom.

Egy serpenyőben felforrósítom a vajat, és megpirítom rajta a húsdarabokat.

Hozzáadom a hagymákat és a gombát, és tovább pirítom 5-10 percig. Ízesítem a kakukkfű levelekkel, majd felöntöm a fehérborral, és addig főzöm, amíg a folyadék el nem párolog. Hozzáöntöm az alaplevet és tovább forralom még 10 percig.

Hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, forralom még 5 percet, majd hozzákeverem a reszelt sajtot.

Petrezselymes párolt rizzsel tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!