Anna konyhája

Mini almás pite

       

Hozzávalók: (8-10 db)

  1. 30 dkg liszt,
  2. 20 dkg hideg vaj,
  3. 10 dkg porcukor vagy 2-3 dkg eritrit steviával,
  4. 1 tojás,
  5. 1 tojás sárgája,
  6. 1/2 citrom reszelt héja,

Alma töltelék hozzávalói:

  1. 1,5 kg alma,
  2. 10 dkg porcukor vagy 2-3 dkg eritrit steviával,
  3. 1 kk őrölt fahéj,
  4. 1/2 citrom leve,

Elkészítése:

A liszttel, a porcukorral elmorzsolom a hideg vajjal, a citromlével, majd a tojásokat hozzáütve gyors mozdulatokkal összeállítom. Fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.

10 részre osztom,  lisztezett felületen tenyérnyi méretű, kerek formára kinyújtom, majd a kis piteformákba illesztem-nyomkodom a tésztát úgy, hogy szép kis pereme legyen. A felesleges, leeső darabokat félreteszem, majd a végén összegyúrom. Ebből lesz a rácsozat a tetejére. A tésztával kibélelt piteformákat visszateszem a hűtőbe .

Az almát meghámozom, kicsumázom, majd lereszelem. A képződött levet kifacsarom, majd az almát egy edénybe teszem. Ízesítem cukorral, fahéjjal és a citrom levével, majd 5 percig párolom.  Félreteszem hűlni.

Az előkészített piteformába elosztom az almás tölteléket.

A maradék pitetésztát elsodrom, ujjnyi vékony csíkokra felvágom, és a piték tetejét berácsozom vele.

170 °C-on kb 20 perc alatt világos aranybarnára sütöm. Ha kihűlt porcukorral ( vagy kávéőrlőben ledarált eritrittel )meghintem.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!