Anna konyhája

Zöldséges krémleves pirított kolbászkarikákkal

Hozzávalók:

  1. 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem,
  2. 1-1 marék kelbimbó, zöld ceruzabab, zöldborsó,
  3.  olaj,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 ek házi vegeta,
  7. 1 szál friss cserkészkolbász,
  8. 2 kk keményítő vagy liszt,
  9. 1 dl tejszín,

Elkészítése:

2 ek olajon pár percig kevergetve pirítom a megtisztított és felaprított zöldségeket, majd felöntöm 1 liter vízzel. Lassan forralva puhára főzöm, közben sózom, borsozom, ízesítem vegetával.  Kb a zöldségek 1/3-át szűrőkanállal kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem.

A keményítőt simára keverem a tejszínnel, és a krémleveshez öntöm, majd forralok rajta egyet és besűrítem. Visszarakom az előzőleg kiemelt zöldségeket.

A kolbászt felkarikázom, és egy serpenyőben kevés olajon kisütöm, enyhén megpirítom. A forró krémleveshez adom a kolbászkarikákat és már tálalhatom is.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!