Hozzávalók:
- 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem,
- 1-1 marék kelbimbó, zöld ceruzabab, zöldborsó,
- olaj,
- só,
- bors,
- 1 ek házi vegeta,
- 1 szál friss cserkészkolbász,
- 2 kk keményítő vagy liszt,
- 1 dl tejszín,
Elkészítése:
2 ek olajon pár percig kevergetve pirítom a megtisztított és felaprított zöldségeket, majd felöntöm 1 liter vízzel. Lassan forralva puhára főzöm, közben sózom, borsozom, ízesítem vegetával. Kb a zöldségek 1/3-át szűrőkanállal kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem.
A keményítőt simára keverem a tejszínnel, és a krémleveshez öntöm, majd forralok rajta egyet és besűrítem. Visszarakom az előzőleg kiemelt zöldségeket.
A kolbászt felkarikázom, és egy serpenyőben kevés olajon kisütöm, enyhén megpirítom. A forró krémleveshez adom a kolbászkarikákat és már tálalhatom is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: