Anna konyhája

Narancsos-túrós palacsinta bogyós gyümölcsöntettel

   

Hozzávalók: (5 db )

  1. 15 dkg zabpehelyliszt,
  2. csipet só,
  3. 3 db tojás,
  4. kb 3 dl tej + szódavíz,
  5. 1 bionarancs lereszelt héja,
  6. olaj a sütéshez,

A töltelékhez:

  1. 20 dkg túró,
  2. 2 ek tejföl,
  3. csipet só,
  4. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  5. 1/2 narancs lereszelt héja,
  6. 1/2 narancs kifacsart leve,

Az öntethez:

  1. 30-40 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( josta, meggy, eper, málna, szeder )
  2. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
  3. 1 tk keményítő,

Elkészítése:

A töltelékhez a túrót villával áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, az édesítőszert és a narancs lereszelt héját. Elektromos keverővel simára, krémszerűre keverem. Felhasználásig a hűtőbe teszem.

A megmosott és megtisztított gyümölcsöket ízlés szerint édesítem, 1 tk keményítőt keverek bele, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad és enyhén besűrűsödik. A tűzről leveszem, félreteszem, melegen tartom.

A lisztet, kevés tejet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi  tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval.
 A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát. 
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd négyrét hajtom. A gyümölcsös öntettel leöntöm, és már tálalom is !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!