Hozzávalók: (5 db )
- 15 dkg zabpehelyliszt,
- csipet só,
- 3 db tojás,
- kb 3 dl tej + szódavíz,
- 1 bionarancs lereszelt héja,
- olaj a sütéshez,
A töltelékhez:
- 20 dkg túró,
- 2 ek tejföl,
- csipet só,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 1/2 narancs lereszelt héja,
- 1/2 narancs kifacsart leve,
Az öntethez:
- 30-40 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( josta, meggy, eper, málna, szeder )
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
- 1 tk keményítő,
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót villával áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, az édesítőszert és a narancs lereszelt héját. Elektromos keverővel simára, krémszerűre keverem. Felhasználásig a hűtőbe teszem.
A megmosott és megtisztított gyümölcsöket ízlés szerint édesítem, 1 tk keményítőt keverek bele, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad és enyhén besűrűsödik. A tűzről leveszem, félreteszem, melegen tartom.
A lisztet, kevés tejet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval.
A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd négyrét hajtom. A gyümölcsös öntettel leöntöm, és már tálalom is !
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd négyrét hajtom. A gyümölcsös öntettel leöntöm, és már tálalom is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: