Anna konyhája

Mogyorós-ropogós perec

Hozzávalók:

  1. 40 dkg leveles tészta,

Az omlós tésztához:

  1. 30 dkg liszt,
  2. 20 dkg vaj,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 1 tojássárgája,
  5. 2-3 ek baracklekvár,
  6. 10 dkg durvára aprított mogyoró,

Elkészítése:

Az omlós tésztához a lisztet összegyúrom a tojássárgájával, a cukorral és a hideg, felkockázott vajjal. Ha nehezen akar összeállni 1-2 ek jéghideg vízzel segítek rajta. Fóliába csomagolom, és pár órára a hűtőbe teszem.

A leveles és az omlós tésztát egyenként kinyújtom kb 50 x 35 cm -es téglalapra. Az omlós tésztát vékonyan bekenem a lekvárral és rászórom a durvára aprított mogyorót. Ráhelyezem a leveles tésztát, és sodrófával enyhén rásimítom, összenyomom.  1,5 cm es csíkokat vágok a tésztalap keskenyebbik oldalából, majd megtekerem spirálisra úgy, hogy a leveles tészta kerüljön kívülre. Pereceket formázok belőle, a végeket összenyomom. Hideg vízzel kiöblített tepsire rakom és hideg helyen pihentetem 15 percet.

200 °C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ha lehűlt porcukorral beszórom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!