Hozzávalók:
- 40 dkg leveles tészta,
Az omlós tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 tojássárgája,
- 2-3 ek baracklekvár,
- 10 dkg durvára aprított mogyoró,
Elkészítése:
Az omlós tésztához a lisztet összegyúrom a tojássárgájával, a cukorral és a hideg, felkockázott vajjal. Ha nehezen akar összeállni 1-2 ek jéghideg vízzel segítek rajta. Fóliába csomagolom, és pár órára a hűtőbe teszem.
A leveles és az omlós tésztát egyenként kinyújtom kb 50 x 35 cm -es téglalapra. Az omlós tésztát vékonyan bekenem a lekvárral és rászórom a durvára aprított mogyorót. Ráhelyezem a leveles tésztát, és sodrófával enyhén rásimítom, összenyomom. 1,5 cm es csíkokat vágok a tésztalap keskenyebbik oldalából, majd megtekerem spirálisra úgy, hogy a leveles tészta kerüljön kívülre. Pereceket formázok belőle, a végeket összenyomom. Hideg vízzel kiöblített tepsire rakom és hideg helyen pihentetem 15 percet.
200 °C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ha lehűlt porcukorral beszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: