Anna konyhája

Fahéjas-citromos almaszósz

Hozzávalók:

  1. 1 kg alma,
  2. ízlés szerint édesítőszer,
  3. 1 rúd fahéj, vagy 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  4. 4-5 db szegfűszeg vagy 1 kk őrölt szegfűszeg,
  5. 1 citrom frissen facsart leve,
  6. 1 ek étkezési keményítő vagy 1 ek vanília pudingpor,

Elkészítése:

Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom és felkockázom. Annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Fűszerezem fahéjjal és szegfűszeggel. Ha az alma megpuhult botmixerrel pürésítem. Ha egész fahéjat és szegfűszeget használtam, akkor pürésítés előtt eltávolítom.A keményítőt simára keverem a citromlével, és az almapüréhez keverem. Visszateszem a tűzre és egyet forralva besűrítem. 

Húslevesben főtt hússal azonnal tálalható.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!