Anna konyhája

Tejfölös gombóc paradicsomos szívvel

Hozzávalók a paradicsomos szívhez:

  1. 2 db disznószív,
  2. só,
  3. őrölt bors,
  4. 10 szem egész bors,
  5. 3-4 babérlevél,
  6. 2 fej vöröshagyma,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. 1 ek fűszerpaprika,
  9. 1 db zöldpaprika,
  10. olaj,
  11. 2 dl paradicsomlé,
  12. csilipaprika,

A tejfölös gombóchoz:

  1. 50 dkg burgonya,
  2. 2 ek búzadara,
  3. 1 ek zsír,
  4. 1 db tojás,
  5. 7 dkg liszt,
  6. só,
  7. tejföl,
  8. 1 csokor petrezselyemlevél,

Elkészítése:

A szívet alaposan átmosom, majd annyi vízben felteszem főni, ami pont ellepi. Fűszerezem sóval, egész borssal, babérlevéllel, 1 fej felszeletelt vöröshagymával és fokhagymával. Addig főzöm, amíg a szív megpuhul. Ha elfőné a vizet, pótolom.

A megfőtt szívet villával kiemelem egy tálra és megtisztítom. Eltávolítom a nagyobb ereket, hártyákat. Hosszúkás csíkokra felszeletelem.

A másik vöröshagymát felaprítom és  2-3 evőkanálnyi olajon üvegesre párolom. Rászórom a paprikát, elkeverem és azonnal felöntöm a paradicsomlével. Fűszerezem sóval, őrölt borssal, a felkarikázott zöld paprikával, csilipaprikával és a fokhagymával. Ha sűrű a paradicsomlé, egy kevés vízzel hígítom. Lassú tűzön forralom pár percig, majd leveszem a tűzről, és ha kihűlt összeturmixolom. Ha teljesen sima állagúra szeretném a mártást, akkor egy szitán átpaszírozom. Visszateszem a tűzre, beleteszem a felcsíkozott főtt szívet, egyet forralok rajta és azonnal tálalom.

A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom, még forrón áttöröm, majd hűlni hagyom. Hozzáadom a többi belevalót, majd gyorsan összeállítom. Közepes méretű gombócokat formázok belőle, majd gyöngyöző, sós vízben kifőzöm. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzöm, majd szűrőlapáttal kiemelem, tálra rakom, és leöntöm a forró paradicsomos mártással. Melléhelyezem a szívet,  majd sok tejföllel és aprított petrezselyemlevéllel tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!