Hozzávalók: (10 db)
- 10 dkg liszt,
- 1 dkg kakaópor,
- 4 dkg porcukor,
- 1 kisebb tojás,
- 7 dkg vaj,
A krémhez:
- 2 db tojássárgája,
- 4 dkg cukor,
- 1 ek vaníliakivonat,
- 10 dkg vaj,
- 1 dl tojáslikőr,
- 1-1 ek narancsdzsem,
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládéreszelék,
Elkészítése:
Egy ecsettel kivajazok 10 db mini tortaformát.
A tésztához összekeverem a lisztet, a kakaóport és a porcukrot. Hozzáadom a vajat és a tojást. Összedolgozom, fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
A tésztát 10 egyforma részre osztom, kerek formára kisodrom, és a piteformákba illesztem úgy, hogy az oldalát is befedje.180 °C-os sütőben, 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kifordítom a formából, és félreteszem.
A krémhez összekeverem a tojássárgákat, a vaníliát és 2 dkg cukrot. Vízgőz felett addig keverem amíg besűrűsödik, majd félreteszem hűlni.
A vajat habosra keverem a maradék 2 dkg cukorral, majd belekeverem a tojáslikőrt. Végül hozzáadom a kihűlt tojásos masszát, és az egészet simára keverem.
A tortácskák aljába elterítek 1-1 ek narancsdzsemet, majd a krémmel a pereméig feltöltöm. Pár órára a hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt a reszelt csokoládéval díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: