Anna konyhája

Narancsos-vaníliakrémes minipite

Hozzávalók: (10 db)

  1. 10 dkg liszt,
  2. 1 dkg kakaópor,
  3. 4 dkg porcukor,
  4. 1 kisebb tojás,
  5. 7 dkg vaj,

A krémhez:

  1. 2 db tojássárgája,
  2. 4 dkg cukor,
  3. 1 ek vaníliakivonat,
  4. 10 dkg vaj,
  5. 1 dl tojáslikőr,
  6. 1-1 ek narancsdzsem,

A díszítéshez:

  1. 10 dkg étcsokoládéreszelék,

Elkészítése:

Egy ecsettel kivajazok 10 db mini tortaformát.

A tésztához összekeverem a lisztet, a kakaóport és a porcukrot. Hozzáadom a vajat és a tojást. Összedolgozom, fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.

A tésztát 10 egyforma részre osztom, kerek formára kisodrom, és a piteformákba illesztem úgy, hogy az oldalát is befedje.180 °C-os sütőben, 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kifordítom a formából, és félreteszem.

A krémhez összekeverem a tojássárgákat, a vaníliát és 2 dkg cukrot. Vízgőz felett addig keverem amíg besűrűsödik, majd félreteszem hűlni.

A vajat habosra keverem a maradék 2 dkg cukorral, majd belekeverem a tojáslikőrt. Végül hozzáadom a kihűlt  tojásos masszát, és az egészet simára keverem.

A tortácskák aljába elterítek 1-1 ek narancsdzsemet, majd a krémmel a pereméig feltöltöm. Pár órára a hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt a reszelt csokoládéval díszítem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!