Anna konyhája

Sonkás-sajtos sült karfiol

Hozzávalók:

  1. 1 fej karfiol,
  2. 20 dkg sajt,
  3. 10 dkg reszelt sajt,
  4. 30 dkg sonka,
  5. 4 db tojás,
  6. 2,5 dl tejföl,
  7. só,
  8. bors,
  9. vaj,

Elkészítése:

Egy sütőformát kivajazok.

Két tojást és a tejfölt összekeverem, sózom, borsozom.

A karfolt megmosom, rózsáira szedem, majd enyhén sós vízben félpuhára főzöm. Kiszedem lecsöpögtetem.

A sonkát és a sajtot felkockázom.  A tojást keményre főzöm, felkockázom. A sonkát, a sajtot, a tojást és a karfiolt összekeverem.  Beleteszem a sütőtálba. Meglocsolom a tojásos tejföllel. 

180°C-os sütőben pirosra sütöm, majd a reszelt sajtot a tetejére szórom, és pár percre visszateszem a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.

Tejföllel meglocsolva tálaltam.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!