Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé,
- só, bors,
- 2 tojás,
- liszt,
- kukoricapehely,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A csirkemellfiléket lapjában kettévágom, két fólia között kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.
A panírozáshoz a kukoricapelyhet aprítóba teszem és durvára darálom. A tojást kevés sóval elhabarom. A csirkemell szeleteket lisztben, tojásban, végül a kukoricamorzsában megforgatom.
Bő, közepesen forró olajban szép pirosra sütöm, félidőben megforgatom, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre kiszedem.
Zöldséges kölessel és vödrös savanyúsággal tálaltam.
Hasábburgonyával, friss salátával egy igazán hagyományos fogás lesz az eredmény.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: