Hozzávalók a morzsához:(kb 3 adag )
- 10 dkg liszt,
- csipet só,
- 5 dkg vaj,
- 2,5 dkg porcukor,
- 1 tojássárgája,
A túrókrémhez:
- 25 dkg túró,
- 25 dkg natúr krémsajt,
- 3.4 ek porcukor,
- 1 ek vanília kivonat,
- 3 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
A narancskrémhez:
- 3 tojássárgája,
- 10 dkg cukor vagy fruktóz,
- 2 dkg keményítő,
- 1 dl frissen facsart narancslé,
- 1 dl tej,
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A morzsához összekeverem a lisztet a többi hozzávalóval. Aprítógépbe teszem és morzsalékosra keverem.
Ha a kézmelegtől megpuhulna a tészta, egy órára a mélyhűtőbe teszem, majd feldarabolom, és így már pillanatok alatt könnyűszerrel morzsalékosra tudom aprítani.
Sütőfóliával bélelt tepsire szórom, és 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm a morzsát. Félidőben megkeverem, megmorzsolom. Felhasználás előtt teljesen le kell hűteni. ( a morzsalékos tészta helyettesíthető bolti zabkeksszel is )
A narancskrémhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel és kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik, – de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt narancslevet, és teljesen simára keverem. Hűtőbe teszem és lehűtöm.
A krémhez a túrót habosra keverem a krémsajttal, a cukorral és a vaníliával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd több részletben a túrókrémhez keverem.
A kihűlt morzsából poharak aljára szórok 1-2 evőkanállal. Erre jön a túrókrém, majd ismét morzsa, amit a narancskrémmel zárok le. Addig folytatom a rétegzést amíg el nem fogynak a hozzávalók. A maradék túrókrémet habzsákba teszem, és a tetejét díszítem vele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: