Anna konyhája

Csicseriborsós-kolbászos csirke burgonyás gúnárnyakkal

 

Hozzávalók:

  1. 4 db csirke felsőcomb,
  2. 1 csirkemellfilé,
  3. 10 dkg házi kolbász,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. 40 dkg főtt csicseriborsó,
  9. 4-5 dl sűrű paradicsomlé,
  10. 1 tk pirospaprika,
  11. 1 tk morzsolt kakukkfű,
  12. 1 tk római kömény,
  13. étolaj,

A burgonyás gunárnyakhoz:

  1. 60 dkg burgonya,
  2. 20 dkg liszt,
  3. só,

Elkészítése:

A csirkecombok és a csirkemell bőrét eltávolítom, a csirkecombokat a forgónál kettévágom, a mellfilét 4 részre osztom. Megsózom, borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajat felforrósítok, és a csirkehúsok mindkét oldalát pár perc alatt pirosra elősütöm.

Kiveszem a húst és félreteszem. A maradék olajon zsírjára pirítom a felkarikázott kolbászt. Kiszedem és ezt is félreteszem.

A kolbászzsírra dobom a felkockázott vöröshagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felaprított fokhagymát, a pirospaprikát, majd felöntöm a paradicsomlé felével. Megfűszerezem a kakukkfűvel, a római köménnyel, majd sózom, borsozom. Felforralom, majd belehelyezem az elősütött csirkét. Hozzáöntöm a maradék paradicsomlevet, 10 perc főzés után hozzáadom a csicseriborsót, majd amikor teljesen elkészült beledobom a kolbászkarikákat is. Egyet rottyantok rajta, és már tálalom is.

Frissen sütött burgonyás gúnárnyakkal tálalom. Ehhez a burgonyát megtisztítom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomón áttöröm, megsózom, majd a liszttel összegyúrom. A tésztát több részre osztom, és ujjnyi vastag rudakat sodrok. Kizsírozott tepsibe rakom, gúnárnyak formába feltekerem tésztarudakat, és 200 °C-on zsemleszínűre sütöm, kb 10-15 perc alatt.

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!