Hozzávalók:
Elkészítése:
Az édesburgonya héját alaposan megsikálom vagy nagyon vékonyan meghámozom. ( ha nagyon vastag az édesburgonya, hosszában kettévágom, és a továbbiakban a recept szerint járok el ) Éles, vékony pengéjű késsel ék alakban bevagdosom kétharmad részükig úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.
A sajt kétharmadát vékony szeletekre vágom, majd a baconnal együtt feldarabolom. Egy-egy szelet sajtot, illetve bacont dugok felváltva a beirdalásokba. Egy sütőtál aljába rendezem őket.
Felolvasztom a vajat, hozzákeverem az olívaolajat, az áttört fokhagymát és a sót, majd a betöltött édesburgonya tetejére csorgatom.
200 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt puhára sütöm.
A forró burgonyára rászórom a félretett, lereszelt sajtot, és a még forró sütőbe visszatéve pár perc alatt ráolvasztom.
A felaprított petrezselymet tálalás előtt rászórom a burgonyára.