Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya,(kb 1 kg)
- 5 dkg vaj,
- 2-3 ek olívaolaj,
- 6 gerezd fokhagyma,
- só,
- 15 dkg bacon,
- 10-15 dkg félkemény sajt,
- 1 kis csokor petrezselyem,
Elkészítése:
Az édesburgonya héját alaposan megsikálom vagy nagyon vékonyan meghámozom. ( ha nagyon vastag az édesburgonya, hosszában kettévágom, és a továbbiakban a recept szerint járok el ) Éles, vékony pengéjű késsel ék alakban bevagdosom kétharmad részükig úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.
A sajt kétharmadát vékony szeletekre vágom, majd a baconnal együtt feldarabolom. Egy-egy szelet sajtot, illetve bacont dugok felváltva a beirdalásokba. Egy sütőtál aljába rendezem őket.
Felolvasztom a vajat, hozzákeverem az olívaolajat, az áttört fokhagymát és a sót, majd a betöltött édesburgonya tetejére csorgatom.
200 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt puhára sütöm.
A forró burgonyára rászórom a félretett, lereszelt sajtot, és a még forró sütőbe visszatéve pár perc alatt ráolvasztom.
A felaprított petrezselymet tálalás előtt rászórom a burgonyára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: