Anna konyhája

Hasselback-édesburgonya sonkával és sajttal

Hozzávalók:

  1. 2 db édesburgonya,(kb 1 kg)
  2. 5 dkg vaj,
  3. 2-3 ek olívaolaj,
  4. 6 gerezd fokhagyma,
  5. só,
  6. 15 dkg bacon,
  7. 10-15 dkg félkemény sajt,
  8. 1 kis csokor petrezselyem,

Elkészítése:

Az édesburgonya héját alaposan megsikálom vagy nagyon vékonyan meghámozom. ( ha nagyon vastag az édesburgonya, hosszában kettévágom, és a továbbiakban a recept szerint járok el ) Éles, vékony pengéjű késsel ék alakban bevagdosom kétharmad részükig úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.

A sajt kétharmadát vékony szeletekre vágom, majd a baconnal együtt feldarabolom. Egy-egy szelet sajtot, illetve bacont dugok felváltva a beirdalásokba. Egy sütőtál aljába rendezem őket.

Felolvasztom a vajat, hozzákeverem az olívaolajat, az áttört fokhagymát és a sót, majd  a betöltött édesburgonya tetejére csorgatom.

200 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt puhára sütöm.

A forró burgonyára rászórom a félretett, lereszelt sajtot, és a még forró sütőbe visszatéve pár perc alatt ráolvasztom.

A felaprított petrezselymet tálalás előtt rászórom a burgonyára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!