Hozzávalók:
- 3 tojássárgája,
- 10 dkg cukor vagy fruktóz,
- 2 dkg keményítő,
- 1 dl frissen facsart narancslé,
- 1 dl tej,
- 5 dkg vaj
Elkésztítése:
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,) és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt narancslevet, és teljesen simára keverem. Hűtőbe teszem, és lehűtöm.
Hűtőben egy hétig eltartható. Linzerkarikák összeragasztására, torták betöltésére, palacsintába ( esetleg tejszínhabbal fellazítva ) felhasználható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: