Anna konyhája

Orange curd – Narancskrém

Hozzávalók:

  1. 3 tojássárgája,
  2. 10 dkg cukor vagy fruktóz,
  3. 2 dkg keményítő,
  4. 1 dl frissen facsart narancslé,
  5. 1 dl tej,
  6. 5 dkg vaj

Elkésztítése:

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt narancslevet, és teljesen simára keverem. Hűtőbe teszem, és lehűtöm.

Hűtőben egy hétig eltartható. Linzerkarikák összeragasztására, torták betöltésére, palacsintába ( esetleg tejszínhabbal fellazítva  ) felhasználható.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!