Hozzávalók: (2 főre)
- 1 csirkemell filé,
- 10 dkg natúr görög joghurt,
- só,
- bors,
- őrölt chili paprika,
- őrölt cayenne bors,
- fokhagymapor,
- gyömbérpor,
- a forgatáshoz kukoricaliszt,
- a sütéshez olaj,
Elkészítése:
A mellfilé kisebb kockákra vágom.
A joghurtot összekeverem a fűszerekkel, ráöntöm a húsra, összeforgatom, lefedem, és egy órát pácolom benne.,
A fűszeres húsdarabokat a kukoricalisztbe meghempergetem, majd forró olajban ropogósra sütöm. Papírszalvétán lecsöpögtetem, majd forrón tálalom.
A salátához:
- 2 db paradicsom,
- 1 piros kápia paprika,
- 1 zöld erős hegyes paprika,
- 2 db uborka,
- 1 fej lila hagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 2 ek sűrített paradicsomkrém,
- 1 tk csilikrém,
- 1 tk pirospaprika,
- só,
- bors,
- 1 ek olívaolaj,
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket felkockázom, majd késes aprítóban pár másodperc alatt, pulzálva durvára aprítom.
Hozzáadom a fűszereket, a paradicsomkrémet és az olajat. Elkeverem, és pár órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Köretként hasábburgonyát tálaltam.
Kommentek