Hozzávalók: (2 főre )
Elkészítése:
A felkockázott bacont serpenyőbe teszem, majd zsírjára kisütöm. A zsírból kiszedem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban a gombát addig párolom, míg zsírjára pirul. Hozzáteszem a kisütött bacont, összekeverem, majd leveszem a tűzről és félreteszem.
A spagettit lobogva forró, sós vízben al dentére kifőzöm.
Amíg a tészta fől, elkészítem a tojásos öntetet. A tojásokat kézi habverővel, vízgőz felett krémesre keverem. A víz csak gyöngyözzön, de ne forrjon, mert könnyen kicsapódik a tojás, és rántotta lesz belőle. ( a víz hőfoka ne legyen több 75 °C-nál, a tojásé ne emelkedjen 55 °C fölé ! )
A kifőzött tésztát leszűröm, és azonnal a gombás-sonkás keverékre öntöm. Tűzre teszem, hozzáadok 2-3 evőkanálnyit a kifőző vízből, majd összekeverem, átforrósítom.
Ha a serpenyőből tálalom, akkor a tűzről leveszem, hagyom egy kicsit hűlni, és utána öntöm rá a tojásos mártást, majd összekeverem. Sózom, borsozom, majd sajttal gazdagon megszórva azonnal tálalom.
Ezt a kitűnő olasz ételt mindig frissen elkészítve fogyasztjuk!