Anna konyhája

Gombás-sonkás carbonara spagetti

 

Hozzávalók: (2 főre )

  1. 25-30 dkg durum spagetti,
  2. 10 dkg felkockázott bacon,
  3. 15 dkg szeletelt gomba,
  4. 10 dkg reszelt pecorino vagy parmezán sajt,
  5. só,
  6. frissen őrölt bors,
  7. 2 tojássárgája,
  8. 1 egész tojás,

Elkészítése:

A felkockázott bacont serpenyőbe teszem, majd zsírjára kisütöm. A zsírból kiszedem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban a gombát addig párolom, míg zsírjára pirul. Hozzáteszem a kisütött bacont, összekeverem, majd leveszem a tűzről és félreteszem.

A spagettit lobogva forró, sós vízben al dentére kifőzöm.

Amíg a tészta fől, elkészítem a tojásos öntetet. A tojásokat kézi habverővel, vízgőz felett krémesre keverem. A víz csak gyöngyözzön, de ne forrjon, mert könnyen kicsapódik a tojás, és rántotta lesz belőle. ( a víz hőfoka ne legyen több 75 °C-nál, a tojásé ne emelkedjen 55 °C fölé ! )

A kifőzött tésztát leszűröm, és azonnal a gombás-sonkás keverékre öntöm. Tűzre teszem, hozzáadok 2-3 evőkanálnyit a kifőző vízből, majd összekeverem, átforrósítom.

Ha a serpenyőből tálalom, akkor a tűzről leveszem, hagyom egy kicsit hűlni,  és utána öntöm rá a tojásos mártást, majd összekeverem. Sózom, borsozom, majd sajttal gazdagon megszórva azonnal tálalom.

Ezt a kitűnő olasz ételt mindig frissen elkészítve fogyasztjuk! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!