Hozzávalók: (20 cm-átmérőjű torta )
Az alaphoz:
- 15 dkg zabkeksz,
- 7 dkg vaj vagy vajízű margarin,
A csokoládékrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé,
- 25 dkg mascarpone,
- 2 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
A gesztenye krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 2 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
Elkészítése:
A kekszet ledarálom, összekeverem a megolvasztott vajjal, és egyeletesen eloszlatom a tortaforma aljába, majd lenyomkodom. 30 percre a hűtőbe teszem.
A tortaforma belső oldalát át nagyon vékonyan kikenem étolajjal, majd sütőpapír csíkkal kibélelem.
A felaprított étcsokoládét megolvasztom, majd hozzákeverem a mascarponét.
Kemény habbá verem a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan a csokoládés krémhez keverem. Az előkészített tortaformába simítom, majd visszateszem a hűtőbe.
A gesztenyemasszát villával áttöröm. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, a negyedével fellazítom a gesztenyemasszát, majd a többit is hozzákeverem óvatosan. Befedem vele a csokoládés krémet, a tetejét elsimítom, majd visszateszem a hűtőbe.
A tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, habzsákba töltöm, és a torta tetejét díszítem vele.
Pihentetem a hűtőben 3-4 órát, majd tálalás előtt lehúzom az oldaláról a papírcsíkot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: