Anna konyhája

Csokoládés-gesztenyés torta

Hozzávalók: (20 cm-átmérőjű torta )

Az alaphoz:

  1. 15 dkg zabkeksz,
  2. 7 dkg vaj vagy vajízű margarin,

A csokoládékrémhez:

  1. 20 dkg étcsokoládé,
  2. 25 dkg mascarpone,
  3. 2 dl habtejszín,
  4. 1 csomag habfixáló,

A gesztenye krémhez:

  1. 25 dkg gesztenyemassza,
  2. 2 dl habtejszín,
  3. 1 csomag habfixáló,

A díszítéshez:

  1. 2 dl habtejszín,
  2. 1 csomag habfixáló,

Elkészítése:

A kekszet ledarálom, összekeverem a megolvasztott vajjal, és egyeletesen eloszlatom a tortaforma aljába, majd lenyomkodom. 30 percre a hűtőbe teszem.

A tortaforma belső oldalát át nagyon vékonyan kikenem étolajjal, majd sütőpapír csíkkal kibélelem.

A felaprított étcsokoládét megolvasztom, majd hozzákeverem a mascarponét.

Kemény habbá verem a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan a csokoládés krémhez keverem. Az előkészített tortaformába simítom, majd visszateszem a hűtőbe.

A gesztenyemasszát villával áttöröm. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem,  a negyedével fellazítom a gesztenyemasszát, majd a többit is hozzákeverem óvatosan. Befedem vele a csokoládés krémet, a tetejét elsimítom, majd visszateszem a hűtőbe.

A tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, habzsákba töltöm, és a torta tetejét díszítem vele.

Pihentetem a hűtőben 3-4 órát, majd tálalás előtt lehúzom az oldaláról a papírcsíkot.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!