Anna konyhája

Szedres túrópite

Hozzávalók:

  1. 50 dkg túró,
  2. 8 dkg puha vaj,
  3. 1 ek liszt,
  4. 3 ek búzadara,
  5. 7 dkg porcukor vagy 3 dkg eritrit steviával,
  6. 2 db tojás,
  7. 1/2 mk szódabikarbóna,
  8. 1 ek frissen facsar citromlé,
  9. 1 ek vanília kivonat,
  10. a tetejére 10 dkg szeder,
  11. a tálaláshoz: szederdzsem,

Elkészítése:

A túrót habosra keverem a cukorral, a citromlével, a vaníliával, a tojássárgájával és a vajjal.

Összekeverem a lisztet, a darát és a szódabikarbónát, majd a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjével együtt a túrós masszához adom.

Egy 20 x 25 cm-es tepsit ( vagy 24 cm-es kerek tortaforma ) kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a túrós keveréket. A szederszemeket belenyomkodom, majd 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütöm. A tetejét porcukorral enyhén meghintem. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!