Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 8 dkg puha vaj,
- 1 ek liszt,
- 3 ek búzadara,
- 7 dkg porcukor vagy 3 dkg eritrit steviával,
- 2 db tojás,
- 1/2 mk szódabikarbóna,
- 1 ek frissen facsar citromlé,
- 1 ek vanília kivonat,
- a tetejére 10 dkg szeder,
- a tálaláshoz: szederdzsem,
Elkészítése:
A túrót habosra keverem a cukorral, a citromlével, a vaníliával, a tojássárgájával és a vajjal.
Összekeverem a lisztet, a darát és a szódabikarbónát, majd a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjével együtt a túrós masszához adom.
Egy 20 x 25 cm-es tepsit ( vagy 24 cm-es kerek tortaforma ) kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a túrós keveréket. A szederszemeket belenyomkodom, majd 180 °C-os sütőben 30-35 percig sütöm. A tetejét porcukorral enyhén meghintem. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: