Hozzávalók:(4 főre)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, és 1 x 1 cm-es , apró kockákra vágom.
A petrezselymet felaprítom.
A sajtot lereszelem.
A paprikákat kicsumázom, majd apró kockákra vágom.
A felkockázott bacont egy mélyebb sütőserpenyőben zsírjára sütöm, kiemelem, lecsepegtetem és félreteszem.
A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a burgonyát is. Megsózom, meglocsolom az alaplével ( vagy vízzel ) és lefedve félpuhára párolom, majd leveszem a fedőt, és gyakori kevergetés mellett megsütöm.
Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom a bacont, majd a paprikát, és összekeverem.
A burgonyakockák között négy lyukat formázok, 1-1 kk olajat öntök a serpenyő felületére, majd ráütök 1-1 tojást.
200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a tojás megsül. A sütőt lezárom, a burgonya tetejére szórom a reszelt sajtot, és addig visszateszem a serpenyőt a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Azonnal, forrón tálalom.