Hozzávalók:(4 főre)
- 30 dkg A-tipusú burgonya,
- 30 dkg édes burgonya,
- 30 dkg felkockázott bacon,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 4 tojás,
- 2 db kápia paprika vagy 1 db piros kaliforniai paprika,
- 20 dkg reszelt gouda sajt,
- 1 csokor friss petrezselyem,
- só,
- bors,
- 1/2 dl zöldség alaplé,
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, és 1 x 1 cm-es , apró kockákra vágom.
A petrezselymet felaprítom.
A sajtot lereszelem.
A paprikákat kicsumázom, majd apró kockákra vágom.
A felkockázott bacont egy mélyebb sütőserpenyőben zsírjára sütöm, kiemelem, lecsepegtetem és félreteszem.
A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a burgonyát is. Megsózom, meglocsolom az alaplével ( vagy vízzel ) és lefedve félpuhára párolom, majd leveszem a fedőt, és gyakori kevergetés mellett megsütöm.
Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom a bacont, majd a paprikát, és összekeverem.
A burgonyakockák között négy lyukat formázok, 1-1 kk olajat öntök a serpenyő felületére, majd ráütök 1-1 tojást.
200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a tojás megsül. A sütőt lezárom, a burgonya tetejére szórom a reszelt sajtot, és addig visszateszem a serpenyőt a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Azonnal, forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: