Anna konyhája

Serpenyős burgonya baconnal, sajttal és tükörtojással

                     

Hozzávalók:(4 főre)

  1. 30 dkg A-tipusú burgonya,
  2. 30 dkg édes burgonya,
  3. 30 dkg felkockázott bacon,
  4. 1 kis fej vöröshagyma,
  5. 4 tojás,
  6. 2 db kápia paprika vagy 1 db piros kaliforniai paprika,
  7. 20 dkg reszelt gouda sajt,
  8. 1 csokor friss petrezselyem,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1/2 dl zöldség alaplé,

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, és 1 x 1 cm-es , apró kockákra vágom.

A petrezselymet felaprítom.

A sajtot lereszelem.

A paprikákat kicsumázom, majd apró kockákra vágom.

A felkockázott bacont egy mélyebb sütőserpenyőben zsírjára sütöm, kiemelem, lecsepegtetem és félreteszem.

A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a burgonyát is. Megsózom, meglocsolom az alaplével ( vagy vízzel ) és lefedve félpuhára párolom, majd leveszem a fedőt, és gyakori kevergetés mellett megsütöm.

Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom a bacont, majd a paprikát, és összekeverem.

A burgonyakockák között négy lyukat formázok, 1-1 kk olajat öntök a serpenyő felületére, majd ráütök 1-1 tojást.

200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a tojás megsül. A sütőt lezárom, a burgonya tetejére szórom a reszelt sajtot, és addig visszateszem a serpenyőt a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

Azonnal, forrón tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!