Hozzávalók: (2 főre)
- 2 nagy szelet hátszín, ( én csont nélküli tarjából készítettem : )
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 db zöldpaprika,
- 1 csípős paprika,3 dl sűrű paradicsomlé,
- 2-3 db tojás,
- őe9lt pirospaprika,
- só,
- bors,
- zsír,
A nokedlihez:
- 1/2 kg megtisztított csicsóka,
- só,
- 1 db tojás,
- liszt,
Elkészítése:
A két szelet, ujjnyi vastagságú tarját kiklopfolom, sózom, borsozom.
Az apróra felkockázott szalonnát egy kisebb serpenyőben zsírjára pirítom, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, és a paprikákat. Sózom, borsozom, pár percig párolom, majd egy nagyobb serpenyőbe a felét átrakom.
A kisebb serpenyőhöz adom még a tojásokat, és megsütöm. Ezt a tölteléket elosztom a hússzeleteken, feltekerem, majd hústűvel rögzítem. Kb 2 evőkanálnyi zsírt felhevítek, és a húscsomagokat körbepirítom, majd kiszedem és félreteszem.
A nagyobbik serpenyőhöz adok 1 kiskanálnyi pirospaprikát, sót, borsot, elkeverem, majd ráöntök 3 dl sűrű paradicsomlevet. Egyet forralok rajta, majd a hústekercseket belehelyezem, és lefedve, közepes lángon puhára párolom.
Ha megpuhultak átrakom őket egy deszkára, és eltávolítom a hústűket. A mártást átszűröm, melegen tartom.
Tálalás előtt a hústekercseket felszeletelem, a mártást aláöntöm.Csicsókás nokedlivel tálalom.
Amíg a hús párolódik elkészítem a köretet.
A csicsókát megtisztítom, és sós vízben puhára fűzöm. Leszűröm, majd krumplinyomóba teszem. Enyhe nyomással a felesleges vizet eltávolítom, majd erősebb nyomással a csicsókát áttöröm. Hozzáadom a tojást, sózom, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.
Forrásban lévő, sós vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére leszűröm, majd enyhén kiolajozott serpenyőbe öntöm, elkeverem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: