Anna konyhája

Csáky rostélyos

 

Hozzávalók: (2 főre)

  1. 2 nagy szelet hátszín, ( én csont nélküli tarjából készítettem : ) 
  2. 10 dkg füstölt szalonna,
  3. 2 fej vöröshagyma,
  4. 2 db zöldpaprika,
  5. 1 csípős paprika,3 dl sűrű paradicsomlé,
  6. 2-3 db tojás,
  7. őe9lt pirospaprika,
  8. só,
  9. bors,
  10. zsír,

A nokedlihez:

  1. 1/2 kg megtisztított csicsóka,
  2. só,
  3. 1 db tojás,
  4. liszt,

Elkészítése:

A két szelet, ujjnyi vastagságú tarját  kiklopfolom, sózom, borsozom.

Az apróra felkockázott szalonnát egy kisebb serpenyőben zsírjára pirítom, hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, és a  paprikákat. Sózom, borsozom, pár percig párolom, majd egy nagyobb serpenyőbe a felét átrakom.

A kisebb serpenyőhöz adom még a tojásokat, és megsütöm. Ezt a tölteléket elosztom a hússzeleteken, feltekerem, majd hústűvel rögzítem. Kb 2 evőkanálnyi zsírt felhevítek, és a húscsomagokat körbepirítom, majd kiszedem és félreteszem.

A nagyobbik serpenyőhöz adok 1 kiskanálnyi pirospaprikát, sót, borsot, elkeverem, majd ráöntök 3 dl sűrű paradicsomlevet. Egyet forralok rajta, majd a hústekercseket belehelyezem, és lefedve, közepes lángon puhára párolom.

Ha megpuhultak átrakom őket egy deszkára, és eltávolítom a hústűket. A mártást átszűröm, melegen tartom.

Tálalás előtt a hústekercseket felszeletelem, a mártást aláöntöm.Csicsókás nokedlivel tálalom.

Amíg a hús párolódik elkészítem a köretet.

A csicsókát megtisztítom, és sós vízben puhára fűzöm. Leszűröm, majd krumplinyomóba teszem. Enyhe nyomással a felesleges vizet eltávolítom, majd erősebb nyomással a csicsókát áttöröm. Hozzáadom a tojást, sózom, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.

Forrásban lévő, sós vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére leszűröm, majd enyhén kiolajozott serpenyőbe öntöm, elkeverem.

 

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!