Hozzávalók:
A levesgyöngyhöz:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem és a rövid szárával együtt forró vízben 2 percig blansírozom. A kifőző vízbe sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok, hogy a brokkoli megőrizze üde zöld színét. A brokkolirózsákat kiemelem egy szűrőkanállal, és jeges vízbe mártom, hogy a további főlését megállítsam. 1/4-ét kiveszem és félreteszem a tálaláshoz.
3 ek olajat felhevítek, üvegesre párolom rajta az apróra kockázott vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadom, és kicsit megpirítom. Beleszórom a brokkolit is. Hozzáöntöm a tejszínt és a vizet. Sózom, borsozom, forrás után 5 percig főzöm, majd botmixerrel krémesítem.
A levesbetéthez a tojást villával kissé felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm.
Tálaláskor a levest megszórom a levesgyönggyel és a félretett brokkolival.