Anna konyhája

Brokkoli krémleves házilag készített levesgyönggyel

Hozzávalók:

  1. 3 ek olaj
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 50 dkg  brokkoli,
  5. 100 ml tejszín
  6. 300 ml víz,
  7. só,
  8. bors,

A levesgyöngyhöz:

  1. 1 tojás,
  2. 9 dkg liszt,
  3. csipet só,
  4. 1/4 mk sütőpor,
  5. olaj a sütéshez,

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedem és a rövid szárával együtt forró vízben 2 percig blansírozom.  A kifőző vízbe  sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok, hogy a brokkoli megőrizze üde zöld színét. A brokkolirózsákat kiemelem egy szűrőkanállal, és jeges vízbe mártom, hogy a további főlését megállítsam. 1/4-ét kiveszem és félreteszem a tálaláshoz.

3 ek olajat felhevítek, üvegesre párolom rajta az apróra kockázott vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadom, és kicsit megpirítom. Beleszórom a brokkolit is. Hozzáöntöm a tejszínt és a vizet. Sózom, borsozom, forrás után 5 percig főzöm, majd botmixerrel krémesítem. 

A levesbetéthez a tojást villával kissé felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm.

Tálaláskor a levest megszórom a levesgyönggyel és a félretett brokkolival.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!