Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg brokkoli,
- 100 ml tejszín
- 300 ml víz,
- só,
- bors,
A levesgyöngyhöz:
- 1 tojás,
- 9 dkg liszt,
- csipet só,
- 1/4 mk sütőpor,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem és a rövid szárával együtt forró vízben 2 percig blansírozom. A kifőző vízbe sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok, hogy a brokkoli megőrizze üde zöld színét. A brokkolirózsákat kiemelem egy szűrőkanállal, és jeges vízbe mártom, hogy a további főlését megállítsam. 1/4-ét kiveszem és félreteszem a tálaláshoz.
3 ek olajat felhevítek, üvegesre párolom rajta az apróra kockázott vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadom, és kicsit megpirítom. Beleszórom a brokkolit is. Hozzáöntöm a tejszínt és a vizet. Sózom, borsozom, forrás után 5 percig főzöm, majd botmixerrel krémesítem.
A levesbetéthez a tojást villával kissé felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm.
Tálaláskor a levest megszórom a levesgyönggyel és a félretett brokkolival.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: