Anna konyhája

Kacsasült káposztás cvekedlivel

 

Hozzávalók:

  1. 1 db  megtisztított, hízott kacsa,
  2. 2 fej fokhagyma,
  3. só,
  4. bors

A káposztás cvekedlihez:

  1. 1 kg fehér káposzta,
  2. 1 ek kacsazsír,
  3. só,
  4. bors,
  5. 50 dkg fodros nagykocka, durumlisztből,

Elkészítése:

A kacsa háját kiszedem, a vastagabb, zsíros bőrrészeket körbe levágom, felkockázom, és a sütőtál aljába dobom.

A kacsát  szárazra törölgetem, a bőrét éles késsel berácsozom, és alaposan sózom, borsozom, áttört fokhagymával bedörzsölöm  kívül-belül.

A kacsát a sütőtálba helyezem, a hátára fektetve, és  kb. 1 dl vizet öntök alá. A sütőt felmelegítem 200 °C-ra.

A tálat lefedem, berakom a forró sütőbe, majd 10 perc sütés után 170 °C-ra mérsékelem a hőfokot. Így sütöm tovább, amíg a bőre megpirul, majd a hasára fordítom.  Amikor gyönyörű piros-ropogósra megsült a bőre, a húsa puha és omlós,  kacsát kiveszem, egy tálra teszem, majd fóliával letakarom és pihenni hagyom. 

A kisült zsírból szűrőkanállal a  pörcöt kiszedem. Kiváló reggeli lesz belőle ! A zsírt leszűröm egy szép kis edénybe, és hűvös helyre teszem.

A fejes káposztát lereszelem vagy a torzsát körbevágva nagyobb darabokra vágom. Aprítóba teszem, és pillanatok alatt több részletben felaprítom.

Lesózom, és 10-15 percig állni hagyom, hogy levet eresszen. Kézzel kifacsarom, és 1 ek kacsazsírt alátéve, közepes lángon kevergetve, aranybarnára párolom, pirítom. Közben őrölt borssal fűszerezem.

A fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben kifőzöm, majd a pirított káposztához keverem és összepirítom.
A feldarabolt kacsát a káposztás cvekedlivel körítve tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!