Anna konyhája

Fűszeres tortilla chips

Hozzávalók a tortillához:

  1. 20 dkg rétesliszt,
  2. 10 dkg kukoricaliszt,
  3. 1 ek. étolaj,
  4. 1 ek. olivaolaj,
  5. langyos víz
  6. pici só,

Elkészítése:

     A liszteket elmorzsolom  az olajokat, majd annyi vizet adok hozzá, hogy sima tésztát kapjak. Fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.

Közben elkészítem a fűszeres olajat.: 1 dl olívaolajat elkeverek 1 tk őrölt fűszerpaprikával, 1/2 tk csilipaprikával, 1 tk oregánóval, és 1 tk kurkumával.
 A tésztát 8 részre osztom, és egyenként nagyon vékony, kerek lappá sodrom őket.

 Egy teflon serpenyőt  olajozás nélkül!  felforrósítok, és a lapokat 2-3 perc alatt világosra sütöm.  A lapok sütés közben fel fognak hólyagosodni, enyhén megpirulnak.
Megfordítom, és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.

A tortilla lapok tetejét a fűszeres olajjal vékonyan lekenem, majd pizzavágóval 12 egyforma körcikkre vágom. Egy nagyobb méretű tepsibe a lapokat szorosan egymáshoz illesztve belerakom, majd 180 °C-on pár perc alatt ropogósra sütöm. Rácsra kiszedem, amíg kihűl.

Házi készítésű ketchupommal isteni, vagy bármilyen fűszeres mártogatóssal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!