Hozzávalók a tortillához:
- 20 dkg rétesliszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 1 ek. étolaj,
- 1 ek. olivaolaj,
- langyos víz
- pici só,
Elkészítése:
A liszteket elmorzsolom az olajokat, majd annyi vizet adok hozzá, hogy sima tésztát kapjak. Fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
Közben elkészítem a fűszeres olajat.: 1 dl olívaolajat elkeverek 1 tk őrölt fűszerpaprikával, 1/2 tk csilipaprikával, 1 tk oregánóval, és 1 tk kurkumával.
A tésztát 8 részre osztom, és egyenként nagyon vékony, kerek lappá sodrom őket.
Egy teflon serpenyőt olajozás nélkül! felforrósítok, és a lapokat 2-3 perc alatt világosra sütöm. A lapok sütés közben fel fognak hólyagosodni, enyhén megpirulnak.
Megfordítom, és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.
A tortilla lapok tetejét a fűszeres olajjal vékonyan lekenem, majd pizzavágóval 12 egyforma körcikkre vágom. Egy nagyobb méretű tepsibe a lapokat szorosan egymáshoz illesztve belerakom, majd 180 °C-on pár perc alatt ropogósra sütöm. Rácsra kiszedem, amíg kihűl.
Házi készítésű ketchupommal isteni, vagy bármilyen fűszeres mártogatóssal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: