Anna konyhája

Cukkinis-sonkás-sajtos quiche

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg hideg vaj,
  3. só,
  4. 3-4 ek hideg víz,

A töltelékhez:

  1. 40 dkg lereszelt, kifacsart cukkini,
  2. 20 dkg házi füstölt,főtt sonka, vékony csíkokra szelve,
  3. 15 dkg reszelt sajt,
  4. 1 fej vöröshagyma felszeletelve,
  5. 3-4 gerezd fokhagyma,
  6. 1 ek liszt,
  7. 0,5 dl olivaolaj,
  8. 4 db tojás,
  9. 2 dl tejszín,
  10. vaj a sütőforma kikenéséhez,

Elkészítése:

A lisztet a hideg, felkockázott vajjal és a sóval gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd pár evőkanál jéghideg vízzel gombóccá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára a hűtőbe teszem.

A tojásokat és a tejszínt egy villával lazán felverem.

A cukkinit vékonyan meghámozom, lereszelem, megsózom, majd 15 perc állás után alaposan kifacsarom.

A tojásos tejszínhez adom a többi hozzávalókat, tehát a kifacsart cukkinit, a vöröshagymát, az áttört fokhagymát,a sonkát, a reszelt sajtot, majd a lisztet, és alaposan összekeverem. 

A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen kb 30 cm átmérőjű, kerek lappá sodrom, majd egy 26 cm átmérőjű sütőformát kibélelek vele úgy, hogy az oldalát is befedje.

A masszát beleöntöm, megrázogatva elegyengetem.

170 °C-ra előmelegített sütőben, 30-35 percig sütöm. A teteje szépen megpirosodik, a tészta ropogós, belül puha, könnyű marad.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!