Anna konyhája

Wokkban sült zöldséges csirkemellfilé

 

Hozzávalók:

  1. 60-70 dkg csirkemell filé,
  2. 30 dkg brokkoli,
  3. 30 dkg gomba,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 2 szál sárgarépa,
  6. 25 dkg ceruzabab,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. 4 ek liszt,
  9. 1 – 2 ek méz,
  10. 3 ek szójaszósz,
  11. 1 ek Worcestershire szósz,
  12. 1 tk csiliszósz,
  13. 2 dl száraz fehérbor,
  14. 1/2 dl konyak,
  15. 1 tk őrölt gyömbér,
  16. 1 ek szezámmag,
  17. só,
  18. őrölt bors,
  19. 1 kk szódabikarbóna,
  20. olivaolaj,

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es kockákra vágom. Megsózom, borsozom, és félreteszem.

A brokkolit rózsáira szedem,1 percre forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe teszem, majd lecsöpögtetem.

A gombát megmosom, és hosszában vékony szeletekre vágom.

A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymát vékonyan felkarikázom.

A megtisztított ceruzababot és a sárgarépát 3-4 cm-es darabokra, csíkokra  vágom.

A szójaszószt simára keverem a mézzel, 2 ek liszttel, beleteszem a gyömbért, a szezámmagot, az átnyomott fokhagymát, majd végül a Worcestershire szószt és a csiliszószt. Összekeverem és  félreteszem.

Egy tálba teszem a lisztet, és a felkockázott húst beleforgatom, majd egy szűrőlapáttal kiszedem a lisztből. 

A wokkot felforrósítom, majd beleöntök 3 ek olivaolajat. Körbeforgatva beolajozom az oldalát, majd beleteszem a lisztezett csirkemell kockákat. Egy lapos fakanállal lendületesen forgatva, nagy lángon, kb 5-10 perc alatt, aranybarnára átsütöm a húst. Közben aláöntöm a fehérbor felét és a konyakot. Lapáttal kimerem és félreteszem

A wokkot visszateszem, ismét felforrósítom, 2 ek olajat öntök bele és a felszeletelt gombát zsírjára sütöm, megpirítom. Lapáttal kiszedem, és félreteszem.

A visszamaradt olajba teszem a sárgarépát, a vöröshagymát és a ceruzababot 5-10 perc alatt félpuhára párolom, közben aláöntöm a maradék fehérbort.  Hozzáadom a megpirított gombát, majd a zöldségekre öntöm a szószt, összekeverem, a lángot leveszem, és pár percig kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik. Végül hozzáöntöm a csirke-kockákat, és összekeverem.

Párolt kuszkusszal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!