Joghurtos-túrós zabpelyhes palacsinta málna öntettel

Hozzávalók a tésztához: (kb 10 db-hoz )

  1. 10 dkg zabpehelyliszt,
  2. csipet só,
  3. 2 db tojás,
  4. kb 2 dl tej + szódavíz,
  5. olaj a sütéshez,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 3 ek natúr, görög joghurt,
  3. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  4. 2 ek vanília kivonat,

Az öntethez:

  1. Málnadzsem,

Elkészítése:

A joghurtot egy műanyag szűrőbe öntöm, egy kis tálat teszek alá, és a hűtőben pár óra alatt a felesleges savót lecsöpögtetem, így besűrítem.

A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd hozzákeverem a lecsöpögtetett joghurtot, ízlés szerint a cukrot, és a vaníliát. Botmixerrel vagy géppel habosra, krémszerűre keverem. Felhasználásig a hűtőbe teszem.

A lisztet, kevés tejet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi  tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval, majd 1 ek olajat adok hozzá.
 A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát. 

A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd feltekerem vagy négyrét hajtom.
A málna dzsemet egy kevés vízzel hígítom, mikróban pár másodperc alatt felmelegítem, majd a betöltött palacsintákra öntöm.
Címkék: , ,
Tovább a blogra »