Hozzávalók:
- 5 dkg puffasztott amaránt,
- 5 dkg puffasztott rizs,
- 5 dkg zabpehely,
- 3 dkg kókuszreszelék,
- 6 dkg mogyoró durvára törve,
- 10 dkg nádcukor,
- 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
- 5 dkg kókuszzsír,
- 1 dl víz,
- 1 db tojás,
- 1 ek liszt,
- 4-5 ek méz,
- 10 dkg vaj,
- csipet só,
- 5 dkg étcsokoládé,
Elkészítése:
Az első hat összetevőt összekeverem, egy nagyméretű, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom, majd kiöntöm egy keverőtálba.
A serpenyőbe teszem a vajat, a mézet, a cukrot, a kókuszzsírt, a sót és összeolvasztom, majd az egészet a száraz, megpirított szárazanyagra öntöm. Hozzáadom a felaprított aszalt gyümölcsöt, a tojást, a vizet, és a lisztet. Alaposan összekeverem.
Egy kisebb méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, és a masszát belenyomkodom.
180 °C-os sütőben, kb 15-20 perc alatt készre sütöm. Nyitott sütőajtónál, a sütőben hagyom kihűlni.
A tetejét olvasztott csokoládéval becsíkozom, majd hűvös, levegős helyen hagyom száradni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: