Anna konyhája

Sörben sült nyúlcombok hagymás dödöllével

Hozzávalók:

  1. 4 db nyúlcomb,
  2. 5 dkg füstölt szalonna,
  3. 2-3 fej vöröshagyma,
  4. 1 egész fej fokhagyma,
  5. 2 db sárgarépa,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 tk majoránna,
  9. 1 tk lestyán,
  10. 1 tk kakukkfű,
  11. 1 csokor petrezselyem,
  12. 0,5 l sör,
  13. 1-2 dl paradicsomlé,
  14. 1 ek vaj,

A vöröshagymás dödölléhez:

  1. 1/2 kg , C-típusú burgonya,
  2. kb 25 dkg liszt,
  3. só,
  4. olaj,
  5. 1 nagy fej vöröshagyma,

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben kisütöm, majd a pörcöt kiszedem és félreteszem.

A nyúlcombokat sózom, borsozom, majd mindkét oldalát hirtelen elősütöm, megpirítom a szalonnazsírban. A húst kiveszem és félreteszem.

A sütőtál alját kikenem a maradék zsírral, majd felkarikázom a vöröshagymát, és a tál alját kirakom vele.

Megszórom a megtisztított és felszeletelt fokhagyma felével. Rárakom az elősütött nyúlcombokat.

Befedem a felkarikázott sárgarépával, rászórom a maradék fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a félretett kisütött szalonnát, majd alaposan befűszerezem.

Felöntöm a sörrel, lefedem, és ha időm van rá, akkor pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe teszem.

170 °C-os sütőben, kb 2 órát sütöm. A megsült combokat a sütőtálból kiemelem, átemelem egy kisebb tálba, pár kanál szafttal meglocsolom, és 200 °C-os sütőben pár perc alatt pirosra pirítom a tetejét,  majd fóliával letakarom, és félreteszem pihenni.

Ezalatt a sütőtálban maradt zöldségeket botmixerrel pépesítem, átszűröm, majd hozzáöntök annyi  a paradicsomlevet, hogy megfelelő legyen a sűrűsége. Egyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről, hozzákeverem a vajat, és tálalásig melegen tartom.

A dödölléhez a burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, hogy éppen ellepje.

A megtisztított vöröshagymát felaprítom, kevés olajon vagy zsíron üvegesre párolom.

Ha a burgonya megfőtt,  összetöröm, és hozzáadom a lisztet. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. A burgonyás masszából galuskákat szaggatok a vöröshagymás zsírba, és erős lángon aranybarnára pirítom.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!