Anna konyhája

Körtés-túrós pite

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 12 dkg hideg vaj,
  3. 1,5 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg cukor,
  4. 1 db tojás,

A töltelékhez:

  1. 1/2 kg nem túl puha körte,
  2. citromlé,
  3. 1,5 dkg vaj,
  4. 25 dkg túró,
  5. 15 dkg tejföl,
  6. 3 tojás,
  7. 2,5 dkg eritrit steviával vagy 10 dkg cukor,
  8. 1 csomag vaníliás pudingpor,
  9. 1 ek vaníliakivonat,

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd hozzáadom a tojást, és összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem 1 órára.

Egy piteformát megolvasztott vajjal nagyon vékonyan kikenek.  A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Visszateszem a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.

A tojásokat a cukorral a teljes feloldódásig keverem, majd hozzáadom a tejfölt és a vaníliakivonatot. Hozzákeverem a túrót, majd botmixerrel krémesítem. Végül hozzákeverem a pudingport.

A körtéket meghámozom, a magházát eltávolítom, majd feldarabolom. Citromlével megöntözöm, hozzáadom a vajat, és pár percig kevergetve párolom. Lehűtöm.

A tészta aljába terítem a megpárolt körtét, majd ráöntöm a túrókrémet. 175 °C-os sütőben, kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiemelem, a tetejét porcukorral enyhén behintem, és langyosan tálalom, de hidegen is nagyon finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!