Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 12 dkg hideg vaj,
- 1,5 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg cukor,
- 1 db tojás,
A töltelékhez:
- 1/2 kg nem túl puha körte,
- citromlé,
- 1,5 dkg vaj,
- 25 dkg túró,
- 15 dkg tejföl,
- 3 tojás,
- 2,5 dkg eritrit steviával vagy 10 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 ek vaníliakivonat,
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot és a hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd hozzáadom a tojást, és összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem 1 órára.
Egy piteformát megolvasztott vajjal nagyon vékonyan kikenek. A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Visszateszem a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
A tojásokat a cukorral a teljes feloldódásig keverem, majd hozzáadom a tejfölt és a vaníliakivonatot. Hozzákeverem a túrót, majd botmixerrel krémesítem. Végül hozzákeverem a pudingport.
A körtéket meghámozom, a magházát eltávolítom, majd feldarabolom. Citromlével megöntözöm, hozzáadom a vajat, és pár percig kevergetve párolom. Lehűtöm.
A tészta aljába terítem a megpárolt körtét, majd ráöntöm a túrókrémet. 175 °C-os sütőben, kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiemelem, a tetejét porcukorral enyhén behintem, és langyosan tálalom, de hidegen is nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: