Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 1 tk sütőpor,
- 3 egész tojás,
- 2 dkg eritrit steviával vagy 7 dkg cukor,
- 1,5 dl tejszín,
- 1 ek vanília kivonat,
- csipet só,
- 1kk őrölt fahéj,
- 1 ek citromlé,
- 4 db nagyobb körte,
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal habosra keverem, majd felhígítom a tejszínnel, közben fűszerezem vaníliával, sóval, citrommal és fahéjjal. Hozzákeverem a sütőporos lisztet, és simára keverem.
A megtisztított körtét apróra felkockázom, citromlével meglocsolom, majd a kivajazott sütőtál aljába szórom. Ráöntöm a tejszínes-lisztes keveréket, majd 175 °C-os sütőben, kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm. Még langyosan, porcukorral enyhén megszórva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: