Anna konyhája

Körtés clafoutis

Hozzávalók:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 1 tk sütőpor,
  3. 3 egész tojás,
  4. 2 dkg eritrit steviával vagy 7 dkg cukor,
  5. 1,5 dl tejszín,
  6. 1 ek vanília kivonat,
  7. csipet só,
  8. 1kk őrölt fahéj,
  9. 1 ek citromlé,
  10. 4 db nagyobb körte,

Elkészítése:

A cukrot a tojásokkal habosra keverem, majd felhígítom a tejszínnel, közben fűszerezem  vaníliával,  sóval,  citrommal és  fahéjjal. Hozzákeverem a sütőporos lisztet, és simára keverem.

A megtisztított körtét apróra felkockázom, citromlével meglocsolom, majd a kivajazott sütőtál aljába szórom. Ráöntöm a tejszínes-lisztes keveréket, majd 175 °C-os sütőben, kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm. Még langyosan, porcukorral enyhén megszórva tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!