Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)
A töltelékhez:
Elkészítése:
Kikenek egy kb 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát vékonyan vajjal.
A lisztet, a vajat és a sót összemorzsolom, majd pár ek hideg vízzel gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem.
A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Egy villával megszurkálom a tészta alját, és visszateszem a hűtőbe, amíg elkészítem a tölteléket.
A felaprított bacont összekeverem a lereszelt sajttal, és a felkarikázott újhagymával. Felverem a tojásokat a tejszínnel, és a borssal, majd ráöntöm a sajtos-sonkás keverékre. Ezt a tejszínes masszát ráöntöm az előkészített tésztára. A tálat enyhén megütögetve a tölteléket elegyengetem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány percig pihentetem, majd még melegen szeletelem és tálalom.