Anna konyhája

Lotharingiai quiche – sajtos pite

Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg vaj,
  3. só,
  4. 3-5 ek hideg víz,

A töltelékhez:

  1. 20 dkg bacon felaprítva,
  2. 15 dkg reszelt sajt,
  3. 1 csokor újhagyma,
  4. 4 tojás,
  5. 2,5 dl tejszín,
  6. őrölt bors,
  7. só,

Elkészítése:

Kikenek egy kb 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát vékonyan vajjal.

A lisztet, a vajat és a sót összemorzsolom, majd pár ek hideg vízzel gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem.

A tésztát lisztezett deszkán kerekre sodrom, és kibélelem vele a sütőforma alját és az oldalát. Egy villával megszurkálom a tészta alját, és visszateszem a hűtőbe, amíg elkészítem a tölteléket.

A felaprított bacont összekeverem a lereszelt sajttal, és a felkarikázott újhagymával. Felverem a tojásokat a tejszínnel, és a borssal, majd ráöntöm a sajtos-sonkás keverékre. Ezt a tejszínes masszát ráöntöm az előkészített tésztára. A tálat enyhén megütögetve a tölteléket elegyengetem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány percig pihentetem, majd még melegen szeletelem és tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!