Anna konyhája

Mont blanc – Gesztenyés minipite

Hozzávalók a tésztához:(8 db minipite)

  1. 16 dkg liszt,
  2. 2 dkg kakaópor,
  3. csipet só,
  4. 10 dkg vaj,
  5. 5 dkg porcukor,
  6. 5 dkg tejföl,
  7. 1 tojássárgája, 

A töltelékhez:

  1. 8 csapott evőkanál áfonyadzsem,

A gesztenyekrémhez:

  1. 25 dkg gesztenyemassza,
  2. 25 dkg mascarpone,
  3. 2 ek porcukor, (ízlés szerint )
  4. 2 dl habtejszín,
  5. 1 csom habfixáló,
  6. 1 ek vanília kivonat,

A habhoz:

  1. 2 dl habtejszín,
  2. 1 csomag habfixáló,

A díszítéshez:

  1. 4-5 dkg étcsokoládé,

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.

A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.

A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, kerekre sodrom és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.

Megfelelő méretűre vágott sütőpapírral kibélelem a kis formákat, majd nehezéknek rizst öntök rá, és 175 °C-on, 10 perc alatt elősütöm. (vaksütés) A sütőpapírt a rizzsel együtt kiemelem, és a kis pitéket még 5 percre visszateszem a sütőbe.  A formában hagyom kihűlni.

A krémhez valókat a tejszín kivételével habosra keverem. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan a krémbe forgatom. 2-3 órára a hűtőbe teszem.

Az áfonyadzsemet felmelegítem, kikeverem és a piték aljába simítok 1-1 evőkanálnyit. Hűlni hagyom.

A krémet egy csillagcsöves habzsákba teszem, és a minipitéket feltöltöm a tészta pereméig.

A habhoz a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és csillagcsöves habzsákból a krém tetejére nyomom.

A csokoládét mikróban pár másodperc alatt felolvasztom, simára keverem, és a tejszínhab tetejére csorgatom.

Hűtőbe teszem. Érdemes elkészíteni előző nap, …de azonnal is fogyasztható !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!