Anna konyhája

Rántott csirkemáj ropogós burgonya tallérokkal

Hozzávalók:

  1. 1 kg csirkemáj,
  2. tej,
  3. 4 gerezd, zúzott fokhagyma,
  4. liszt,
  5. tojás,
  6. összetört kukoricapehely,,
  7. só,
  8. őrölt bors,
  9. olaj a sütéshez,

A ropogós burgonya tallérokhoz:

  1. fejenként 2 nagyobb burgonya,
  2. só,
  3. olaj a sütéshez,

A fokhagymás mártogatóshoz:

  1.  1 nagy pohár natúr, görög joghurt,
  2. 2 db  kápia paprika,
  3. 4-5 gerezd fokhagyma,
  4. só,

Elkészítése: 

A májat megtisztítom az erektől, és 30 percre hideg, fokhagymás, enyhén sózott tejbe áztatom.

A kukoricapelyhet aprítóban durvára töröm.

A tejből kivéve, lecsöpögtetem, papírtörlővel leitatom. Lisztbe-tojásba-kukoricapehelybe forgatom, és bő, nem túl forró olajban, fedő nélkül, szita -fedővel letakarva, kisütöm.  A májba nem szúrom a villát, csak alányúlva megfordítom. Ha szükséges utána sózom, borsozom, és tálalom. 

A burgonyát megtisztítom, hullámos felületű szeletelővel leszelem, és bő, hideg vízben 1-2 órát megáztatom, majd konyharuhával leszárítom.

Bőséges, forró olajban, egyszerre kisebb mennyiséget szép aranyszínű, ropogósra sütöm. Papírszalvétán lecsöpögtetem a felesleges olajat, tálba teszem, és enyhén megsózva, összerázom.

A fokhagymás mártogatóshoz előző nap a natúr görög joghurtot egy műanyag szűrőkanálba öntöm, tálat teszek alá, és a hűtőben tartva, legalább egy napig a felesleges savót lecsöpögtetem. Egy sűrű, krémsajthoz hasonló állagú, semleges ízű joghurtot kapok.  Áttört fokhagymával, apróra felkockázott kápia paprikával, és sóval ízesítem.

Remek kísérője, és életet visz az önmagában száraz fogásba.

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!