Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 tk sütőpor,
- 1/2 tk szódabikarbóna,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg pirított, őrölt mogyoró,
- 10 dkg vaj,
- 1 db tojás,
- 1 dl natúr görög joghurt,
- csipet só,
A töltelékhez:
- 2 db savanykás alma,
- 3 db nem túl puha körte,
- 10 db szilva,
- 5 dkg darabos mogyoró,
- 2 ek nádcukor,
- 1 tk őrölt fahéj,
- 1 ek keményítő,
- 1 citrom kifacsart leve,
Elkészítése:
Egy tálban összekeverem egy kimért lisztet, őrölt mogyorót, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, majd belemorzsolom a felkockázott hideg vajat. Hozzáteszem a tojást és a joghurtot, és összekeverem. Egy ragacsos masszát kapok, de ez így van jól. Hűtőbe félreteszem, amíg elkészítem a tölteléket.
A meghámozott almát és körtét felkockázom, a szilvát 4 részbe vágom. Meglocsolom bőségesen a citromlével, majd hozzákeverem a keményítőt, a cukrot és a fahéjat.
Egy sütőtálat alaposan kivajazok, az aljába öntöm a gyümölcsöket, és két ek segítségével rápöttyögetem a tésztát.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm a tésztát.
Langyosan már fogyasztható is, enyhén megszórva porcukorral a tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: