Anna konyhája

Gyümölcsös cobbler

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 1 tk sütőpor,
  3. 1/2 tk szódabikarbóna,
  4. 5 dkg cukor,
  5. 5 dkg pirított, őrölt mogyoró,
  6. 10 dkg vaj,
  7. 1 db tojás,
  8. 1 dl natúr görög joghurt,
  9. csipet só,

A töltelékhez:

  1. 2 db savanykás alma,
  2. 3 db nem túl puha körte,
  3. 10 db szilva,
  4. 5 dkg darabos mogyoró,
  5. 2 ek nádcukor,
  6. 1 tk őrölt fahéj,
  7. 1 ek keményítő,
  8. 1 citrom kifacsart leve,

Elkészítése:

Egy tálban összekeverem egy kimért lisztet, őrölt mogyorót, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, majd belemorzsolom a felkockázott hideg vajat. Hozzáteszem a tojást és a joghurtot, és összekeverem. Egy ragacsos masszát kapok, de ez így van jól. Hűtőbe félreteszem, amíg elkészítem a tölteléket.

A meghámozott almát és körtét felkockázom, a szilvát 4 részbe vágom. Meglocsolom bőségesen a citromlével, majd hozzákeverem a keményítőt, a cukrot és a fahéjat.

Egy  sütőtálat alaposan kivajazok, az aljába öntöm a gyümölcsöket, és két ek segítségével rápöttyögetem a tésztát.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm a tésztát.

Langyosan már fogyasztható is, enyhén megszórva porcukorral a tetejét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!