Anna konyhája

Cukkini lepénykék fokhagymás uborka-mártogatóssal

Hozzávalók:

  1. 1-2 db kisebb cukkini,
  2. 1 sárgarépa,
  3. 1 kis csokor snidling,
  4. 2 tojás,
  5. 1 evőkanál zabkorpa,
  6. 2-3 ek zabliszt,
  7. 2 ek tejföl vagy natúr joghurt,,
  8. só,
  9. őrölt fekete bors.
  10. olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Megmosom a zöldségeket. cukkinit, Levágom a cukkini végeit, megtisztítom a sárgarépát, és mindkettőt lereszelem egy tálba.  Megsózom, majd 10 percre félrerakom. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodok.

Egy tálban összekeverem a cukkinit és a répát, hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és a tojást. Ismét összekeverem, majd besűrítem a zabkorpával és a zabliszttel.

Egy serpenyőbe felforrósítom az olajat, és 2 evőkanálnyi  masszát lepényszerűen ellapítok a kanál hátuljával. Megsütöm  a kis lepények mindkét oldalát. Melegen tálalom fokhagymás uborka mártogatóssal, vagy idő hiányában csak egyszerűen fokhagymás tejföllel.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!