Hozzávalók:
- 1-2 db kisebb cukkini,
- 1 sárgarépa,
- 1 kis csokor snidling,
- 2 tojás,
- 1 evőkanál zabkorpa,
- 2-3 ek zabliszt,
- 2 ek tejföl vagy natúr joghurt,,
- só,
- őrölt fekete bors.
- olaj a sütéshez.
Elkészítése:
Megmosom a zöldségeket. cukkinit, Levágom a cukkini végeit, megtisztítom a sárgarépát, és mindkettőt lereszelem egy tálba. Megsózom, majd 10 percre félrerakom. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodok.
Egy tálban összekeverem a cukkinit és a répát, hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és a tojást. Ismét összekeverem, majd besűrítem a zabkorpával és a zabliszttel.
Egy serpenyőbe felforrósítom az olajat, és 2 evőkanálnyi masszát lepényszerűen ellapítok a kanál hátuljával. Megsütöm a kis lepények mindkét oldalát. Melegen tálalom fokhagymás uborka mártogatóssal, vagy idő hiányában csak egyszerűen fokhagymás tejföllel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: