Anna konyhája

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók a tésztához: (22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához )

  1. 12 dkg vaj, vagy vajízű margarin,
  2. 20 dkg morzsolt kakaós zabkeksz,

A töltelékhez:

  1. 50 dkg natúr krémsajt,
  2. 20 dkg tejföl,
  3. 1 ek vanília kivonat,
  4. 1 citrom reszelt héja,
  5. 10-13 dkg cukor vagy fruktóz,
  6. 5 dkg holland kakaópor,
  7. 4 tojás,
  8. 10 dkg 70 %-os csokoládé felaprítva,

A díszítéshez:

  1. 5 dkg 70 %-os ( karamellás ) étcsokoládé forgács,

Elkészítése:

Az aprítóba teszem a kekszet és durvára aprítom. Majd ugyanezt megismétlem a 10 dkg csokoládéval is. Mindkettőt félreteszem.

Az alaphoz megolvasztom a vajat,majd ráöntöm a kekszre, és összedolgozom.

A kekszalapot, egy vékonyan kivajazott kapcsos tortaformába egyenletesen elnyomkodom. 170 °C-os sütőben5 perc alatt aranybarnára sütöm, majd lehűtöm.

A töltelékhez simára keverem a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a citrom lereszelt héját. Simára keverem, majd hozzáadom a kakaóport, és a tojásokat, majd tovább keverem.

Az elősütött kekszalapra öntöm a krémet, rászórom a felaprított étcsokoládét, és 140 °C-os sütőben, kb 50-55 perc alatt lágyan remegősre sütöm.

Az 5 dkg étcsokit a mikróban enyhén megmelegítem, majd simára keverem. Egy sima, hűvös felületű munkalapon, vagy márványlapon vékonyan elsimítom a csokoládét, és megvárom amíg teljesen megszilárdul. Ne legyen nagyon hideg, mert akkor könnyen törik a csoki. Egy éles, széles pengéjű késsel végighántolom a csoki felületét. Addig ismétlem a mozdulatot, amíg az összes csokoládét fel nem “kapartam”. Ezzel a csokiforgáccsal a teljesen kihűlt torta tetejét díszítem.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!