Mogyorós-zabpelyhes-szilvás crumble

Hozzávalók a morzsához:

  1. 5 dkg durvára aprított mogyoró,
  2. 5 dkg zabpehely,
  3. 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  4. 1/4 tk sütőpor,
  5. 1/4 tk szódabikarbóna,
  6. 5 dkg nádcukor vagy fruktóz,
  7. 6 dkg olvasztott vaj,

A szilvás töltelékhez:

  1. 40 dkg kimagozott szilva,
  2. 5 dkg nádcukor vagy fruktóz,
  3. 1 kk őrölt fahéj,
  4. 1 kk őrölt gyömbér,
  5. 1 citrom kifacsart leve,

Elkészítése:

A kimagozott szilvákat felkockázom, rászórom a fűszereket, és a citromlevet, majd közepes lángon addig melegítem, amíg a cukor feloldódik. Félreteszem hűlni.

Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, majd ráöntöm az olvasztott vajat, és morzsalékosra összedolgozom.

6 db, 8 cm átmérőjű szuflé formát kivajazok, az aljába szétosztom a fahéjas szilvát, majd mindegyik tetejére rászórom a mogyorós morzsát.

180 °C-ra előmelegített sütőben , kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral enyhén meghintve, langyosan tálalom.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »